EL LADO OSCURO DE UN ABOGADO

09.10.2017 20:00

 
Dijous, 24 de febrer de 2011
Irregularitats en la gestió del Consistori

LA INTERVENTORA DE L’AJUNTAMENT I LA CUP DENUNCIEN QUE S’HAN CONTRACTAT DOS SERVEIS SENSE PUBLICITAT

L’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas (ICV), va anunciar, en declaracions a la ràdio municipal fetes a mitjans de gener, que el regidor d’Economia i Finances i de Seguretat Pública, Enric Franch, deixa el seu càrrec per jubilar-se als 63 anys. La jubilació de Franch ha arribat després dels informes redactats per la interventora municipal durant els darrers mesos, que detecten irregularitats en la gestió econòmica i la contractació pública de l’Ajuntament. Els partits de l’oposició van qualificar la jubilació del regidor de “dimissió” i el regidor de la CUP, Àlex Maymó, va reclamar “que es diguin les coses pel seu nom”, ja que va considerar que “ha dimitit o l’han fet dimitir”. El càrrec de Franch l’ocuparà la número 10 de la llista electoral d’IiE, Núria Artés. La substitució es fa efectiva durant el ple del dimecres 26 de gener.

156.000 euros per a un familiar:
El primer informe redactat per la interventora municipal va denunciar que l’empresa CLAM CONSULTING SLP, que ha fet assessorament al govern municipal (ICV, ERC i CiU) durant els darrers anys, “ha rebut un tracte preferent” per part de l’Ajuntament. Des de 2007, segons la interventora, l’empresa ha cobrat la quantitat de 156.749,60 euros, ja que “han anat encadenant diferents contractes menors de caràcter mensual o han estat els adjudicataris de procediments negociats sense publicitat”. En aquest sentit, la interventora ja havia advertit que “si el servei d’assessorament de CLAM CONSULTING tenia caràcter de permanència, caldria tramitar una contractació de major durada”, que seria amb procediment obert i publicitat.

Aquest 2010, l’Ajuntament ha tornat a contractar l’empresa CLAM CONSULTING amb un preu de sortida de 58.620,69 euros, més 9.379,31 euros d’IVA i una durada de disset mesos. En referència al nou contracte, la CUP va denunciar que “han ajustat la durada del contracte a aquests mesos perquè, si el contracte supera els 60.000 euros, llavors és obligatori fer un procediment obert i amb publicitat” i que “com que no té la competència d’altres ofertes, ha guanyat sense problemes”. L’administrador de CLAM CONSULTING, és Josep Maria Prat García, que és familiar del director de Serveis de l’Àrea d’Economia i Serveis Generals, Joan Montserrat Olivella (que ostenta el càrrec de confiança més elevat dins l’Àrea d’Economia, controlada per ICV). A més, Josep Maria Prat García també és familiar de Xavier Montserrat i Olivella, que és regidor d’ERC, un dels tres partits del govern al municipi.

Càrrec per un regidor de Cerdanyola:
El 23 de novembre de 2010, l’alcalde Ivan Arcas va signar un contracte per adjudicar el servei d’assessorament jurídic per la secció de Planejament i Gestió Urbanística a Rafael Bellido Cárdenas, que és regidor d’ICV a Cerdanyola del Vallès. Durant setze mesos i mig, Bellido cobrarà 65.888 euros(3.993 euros mensuals) per portar a la pràctica aquest servei d’assessorament. El govern de Molins va tramitar la contractació mitjançant un procediment negociat, sense publicitat i urgent. Això va fer que només sol·licités la presentació d’ofertes a tres empreses. En una nota de premsa, la CUP va denunciar que les empreses “Jordi Panadès i Associats Advocats i CLAM CONSULTING van manifestar per escrit que no podien presentar una oferta perquè tenen un excés de feina”. A més, la interventora municipal va manifestar que “no es contempla com a complert el requisit de sol·licitar oferta a tres empreses, ja que CLAM CONSULTING ja prestava serveis d’assessorament a l’Ajuntament i es podia veure la impossibilitat de participar en el procés”.

El govern municipal ha justificat la contractació d’aquest servei en tot moment perquè existeix “un gran retard” en la tramitació de nombrosos expedients urbanístics. El retard es deu, segons un informe intern de l’Ajuntament, al fet que l’assessora jurídica que feia aquesta feina “ha estat de baixa durant sis mesos”, sense que el seu lloc fos cobert per cap altra persona. La CUP ha manifestat que “s’ha adjudicat aquest servei sense que el govern municipal hagi fet cap esforç per assegurar-se més ofertes i, per tant, ha guanyat l’única oferta presentada”. La formació independentista també critica el fet que no s’hagi substituït la persona que estava de baixa i qualifica l’actuació del govern d’“externalització d’un servei, que sempre acaba sortint molt més car”.

 

Informe d'Intervenció Municipal sobre el cas Clam Consulting

01_2011_R_Informe_Intervencio.pdf (695,7 kB)

 

Notícia apareguda al Setmanari La Directa del 26 de gener de 2011

 

P.D: ¿ HABRÁ INCREMENTADO DICHO ABOGADO SU LADO OSCURO CON LAS MALAS PRÁCTICAS REALIZADAS POR SU PARTE Y DE SUS EMPRESAS CON ESPECTACULARES INCREMENTOS PATRIMONIALES EN EL DESARROLLO DE LA MAYOR OPERACIÓN FINANCIERA FRAUDULENTA DE ESPAÑA ? ¿ A QUIÉN HA SERVIDO, AL TESTAFERRO ALBERTO SANJUAN, A LOS INTEGRANTES CORRUPTOS DEL GRUPO DE GESTIÓN O A LOS DOS ?